top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafımaykutayan

E ihracat danışmanlığı Nedir?



İhracat danışmanı genel anlam olarak; Bir ürün veya hizmeti yurtdışına pazarlanması ve satışı için kişi veya kurumlara uzman tavsiyesi veren, yol gösteren profesyonellerdir


Peki bir kurumun danışmanlık hizmetini almasına gerek var mıdır. Bunun cevabı hayır. Firma bünyesine dış ticaret konusunda deneyimli bir çalışan işe alarak bu konuda ihracat çalışmalarını yürütebilir.


Kurumlar hangi durumlarda ihracat danışmanlığı hizmeti alması gerekli ?


Bir şirkette eğer ki bünyesinde ihracat amaçlı pazarlama ve satış konusunda yetkili bir çalışanı bulunmuyor ve ihracata nereden başlaması gerektiği konusunda net bir bilgiye sahip değilse. Bu konuda profesyonel bir danışmanlık alması gerekli olacaktır.


Bu kişiler ürünlerinizi analiz ederek hangi pazarlara yönlenmesi gerektiği, hangi ürün grubunun daha çok talep alabileceği ve potansiyel alıcılar çıkartmak ve uygun pazarlama araçlarını çıkartarak sizin ihracat serüveniniz de doğru ve mantıklı bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacaklardır.


İhracat danışmanlar aslında geçmişte yaşadıkları deneyimleri yeni ihracat yapmaya başlayan veya ihracatlarını arttırmak isteyen firmalara hap bilgi denilen uzun zamanda elde ettiği deneyimler daha hızlı şekilde entegre ederek sizin yabancı pazarlarda daha hızlı ilerlemenizi sağlayabilirler. Bu aslında bir maça çıkmadan önce hazırlık yapmak gibidir.


İhracat danışmanlığı konusunda daha fazla bilgi almak için bize yazın


aykut@fennexpo.com



23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page